The Elder's wand


Τhe Elder’s wand: τo μαγικό ραβδί του Dumbledore που πολλοί νόμιζαν ότι το elder μεταφράζεται ως ‘’του γηραιότερου’’. Κι όμως η ακριβής μετάφραση είναι Κουφοξυλιά ή Ζαμπούκος( απ’ όπου προέρχεται και η γνωστή μας σαμπούκα). Sambucus Canadensis, the Elder Mother:the Queen of herbs.
Queen γιατί και τα φύλλα αλλά και οι καρποί της είναι πλούσια σε βιταμίνη c και θεραπεύουν από βήχα μέχρι φλεγμονές. Όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι γιατί  επέλεξε η J.K.Rowling ένα ραβδί από κουφοξυλιά για τον πιο ισχυρό μάγο στον κόσμο του Harry Potter. Και μάλιστα για το τελειωτικό χτύπημα στο Κακό.
Η κουφοξυλιά είναι το δέντρο που αντιπροσωπεύει την γέννηση και τον θάνατο. Το κάθε τέλος είναι ένα ξεκίνημα. Το σύμβολό της άλλωστε στο Ρουνικό αλφάβητο λέγεται The inevitable= Το μοιραίο και  είναι μια κάθετη γραμμή με πέντε πλάγιες. Κάθε ζαμπουκολούλουδο έχει πέντε πέταλα με πέντε κίτρινους στημόνες.Παραπέμπει στην ιερή πεντάλφα των Κελτών που ήταν σύμβολο ισχυρής προστασίας κι όχι σατανιστικό όπως διέδωσε η Εκκλησία.
Elder be the Lady’s tree, burn it not or cursed you’ll be γράφει το Wiccan Rede. Οι Δρυίδες  που το θεωρούσαν ένα απ΄τα ιερότερα δέντρα, χρησιμοποιούσαν το ξύλο του για  προστασία κι εξοστρακισμό των κακόβουλων δαιμονίων. Στην Ευρώπη φύτευαν κουφοξυλιές στα κοιμητήρια κι έφτιαχναν φλάουτα από τον φλοιό τους για να επικοινωνήσουν με τις νεράιδες, τις νύμφες της δικής μας μυθολογίας. Στις παραδόσεις η κουφοξυλιά απεικονίζεται ως γηραιά γυναίκα που συμβουλεύει τι να πετάξεις μακριά και τι να κρατήσεις για το νέο έτος.

Περισσότερα στο group μας Stellar Charisma Deck 
https://www.facebook.com/groups/646105102171953/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου